MALATYA / YEŞİLYURT - Malatya Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi

2024 Eylül Ayı Ek Yetenek Sınavı Duyurusu

Resim ve müzik bölümlerinde yetenekli olan 9,10,11. sınıf öğrencileri için aşağıda belirtilen takvim ve şartlarda yetenek sınavı yapılacaktır. Yetenekli olan öğrencilerimizi sınırlı sayıdaki kontenjanlara kayıtlarını bekliyoruz.

MALATYA ABDULKADİR ERİŞ GÜZEL SANATLAR LİSESİ                                                                                                                 2024-2025 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI

EYLÜL AYI YETENEK SINAVI VE NAKİL İLE ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ortaöğretim kurumlarının 9,10 ve 11. Sınıfına devam eden öğrenciler dilekçe ile birlikte Güzel Sanatlar Lisesinin boş olan kontenjanlarına müracaat edebileceklerdir. Müracaat Güzel Sanatlar Lisesine şahsen yada posta yolu ile yapabileceklerdir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

-Orta okul Başarı puanı Gösterir Öğrenim Belgesi (Öğrenim gördüğü ortaokuldan alınacaktır)

-Nüfus Cüzdan Fotokopisi

-Dilekçe (Güzel Sanatlar Lisesinden temin edilecektir)

BOŞ KONTENJANLARIMIZ

-9. SINIF MÜZİK   4

-9 . SINIF RESİM    2

-10.SINIF RESİM   3

-10.SINIF MÜZİK 20

-11.SINIF RESİM  7

-11.SINIF MÜZİK  15

SINAV TARİHLERİ (ÇALIŞMA TAKVİMİ)

Sıra No

Çalışma Adı

1

Ön kayıt başvurularının alınması (Başvurular doğrudan veya posta yoluyla okul müdürlüğümüze yapılacaktır. (zamanında yapılmayan ve postada geciken müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır)

04 -19 EYLÜL 2024

2

Öğrenci Listelerinin ilanı

20 EYLÜL 2024

3

Öğrenci Seçimi Yetenek sınavı

23 /26 EYLÜL 2024

4

Sınav Sonuçlarının ilanı ve başarılı öğrencilerin nakil isteğinde bulunmaları

27 EYLÜL 2021

5

Kesin Kayıtlar ve Nakil işlemleri

30 EYLÜL 2024

NOT:

1-      Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 (Elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Yetenek sınavında 50 (Elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının %70’i ile ortaokul başarı puanının %30’u alınarak 100 (Yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacağından ortaokul başarı puanı(6,7,8. Sınıf ortalamasını gösteren belge)mezun olduğu ortaokuldan alınacaktır. Sınava kayıtta bu belge mutlaka okula  verilecektir.

2-      Yetenek sınavına girecek resim bölümü öğrencileri resim kağıdı haricindeki (kalem,silgi,açacak,duralit vb) malzemeleri kendileri getirecektir. Müzik bölümü öğrencileri de piyano haricindeki çalgı aletini kendileri getirecektir.

Yayın: 14.06.2024 - Güncelleme: 05.09.2024 09:31 - Görüntülenme: 614